Conny's Blog

Just another WordPress.com site

Så blev det en ny bil!

Jag skulle besiktiga våran FIAT Punto och fick väl en liten streber på bilbesiktningen som precis börjat jobba där.

Han påpekade att det läckte olja från sumpen, fast det inte gjorde det (kom längre upp på motorn) och då jag haft detta problem redan förra gången så satte han en 2:a på detta. Sedan fick jag ytterligare en 2:a för han tyckte väl att bara oljespill kunde han ju inte sätta. Så det blev också på bakbromsarna och parkeringsbromsen.

Jag lämnade in FIAT:en på verkstaden och fick dessa problem åtgärdade till en kostnad av ~ 6 000 kr. Men om jag ville ha fixat oljespillet så var detta toppen som behövde repareras. Det läcker olja ut mellan topp och block. Detta skulle gå på en nätt summa av 25 000 kr – 30 000 kr att fixa.

Phhhuuu… Nej, bilen har gått 12 000 mil på 8,5 år vi har haft den, den har varit med om Älg-krock och påkörning bakifrån där den påkörande bilen en Volvo 960 fick skrotas. Men nu var det nog dags för att byta den. Vi kan räkna på många sätt men de 6 000 kr för service är ju borta i vilket fall som helst, får se detta som en kostnad för att få bilen igenom besiktningen.

Så i fredagen den 1:e Juli körde vi till bilförsäljaren som berättade att de hade kampanj på nya bilar. I tron att det var nya Punto provkörde vi denna och blev glatt överraskade. Jag tyckte “Punto’n” hade växt som bil och kändes riktigt bra. Vi slog till och fick väl ok för våran gamla FIAT Punto. Väl hemma diskuterade vi och min fru sa att det var en Bravo vi köpt, men jag nästen idiotförklarade henne, det var väl klart att det var en FIAT Punto. Men se där när vi kollade bilregistret så visade sig att det var en FIAT Bravo. Ja ja, det är ju kul att även kvinnan i huset får rätt för en gångs skull Blinkar.

2011-07-09 09-40-02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: